Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní bylo co nejméně vody. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, najemno nastrouhaný eidam a vejce. Pořádně směs promícháme a pokud je příliš řídká, přidáme strouhanku. Dochutíme solí a pepřem.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem