Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní bylo co nejméně vody. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, najemno nastrouhaný eidam a vejce. Pořádně směs promícháme a pokud je příliš řídká, přidáme strouhanku. Dochutíme solí a pepřem.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla