Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní bylo co nejméně vody. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, najemno nastrouhaný eidam a vejce. Pořádně směs promícháme a pokud je příliš řídká, přidáme strouhanku. Dochutíme solí a pepřem.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku