Nastrouhejte cuketu, osolte, nechte vypotit a pak slejte vodu.
Našlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte mouku s 1 nebo 1,5 práškem do pečiva a troškou sody, 2 lžíce kakaa, mírně vyždímanou cuketu a pokrájené ořechy.
Pečte v pekáči na 165 stupňů asi 25 minut.
Poleva: do kastrolu dejte 80 g másla a lžíci sádla, 90 g cukru moučky, 2 lžíce mléka a 2 lžíce kakaa – vše zahřejte na plotýnce. Až se máslo rozpustí, přidejte rumovou tresť, pak mimo plotnu vmíchejte 2 lžíce solamylu, promíchejte a hned natřete na horký koláč.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví