Nastrouhejte cuketu, osolte, nechte vypotit a pak slejte vodu.
Našlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte mouku s 1 nebo 1,5 práškem do pečiva a troškou sody, 2 lžíce kakaa, mírně vyždímanou cuketu a pokrájené ořechy.
Pečte v pekáči na 165 stupňů asi 25 minut.
Poleva: do kastrolu dejte 80 g másla a lžíci sádla, 90 g cukru moučky, 2 lžíce mléka a 2 lžíce kakaa – vše zahřejte na plotýnce. Až se máslo rozpustí, přidejte rumovou tresť, pak mimo plotnu vmíchejte 2 lžíce solamylu, promíchejte a hned natřete na horký koláč.
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem