Nastrouhejte cuketu, osolte, nechte vypotit a pak slejte vodu.
Našlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte mouku s 1 nebo 1,5 práškem do pečiva a troškou sody, 2 lžíce kakaa, mírně vyždímanou cuketu a pokrájené ořechy.
Pečte v pekáči na 165 stupňů asi 25 minut.
Poleva: do kastrolu dejte 80 g másla a lžíci sádla, 90 g cukru moučky, 2 lžíce mléka a 2 lžíce kakaa – vše zahřejte na plotýnce. Až se máslo rozpustí, přidejte rumovou tresť, pak mimo plotnu vmíchejte 2 lžíce solamylu, promíchejte a hned natřete na horký koláč.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem