Vejce ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a medem, přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu a nakonec mouku, kterou jsme smíchali s ořechy, kakaem, skořící, práškem do perníku a práškem do pečiva. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Ještě teplý perník potřeme polevou.
Poleva: do mísy prosijeme moučkový cukr a kakao, přilijeme rozpuštěné máslo a rum. Vymícháme do hladké kašičky.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané