1 vejce a žloutek utřeme s cukrem, přidáme olej a najemno nastrouhanou cuketu i se šťávou. Vmícháme sypké ingredience a nalijeme do hlubokého plechu vyloženého pečicím papírem.
Pečeme na 175 °C cca 20 minut. Zda je perník hotový, zkusíme špejlí. Po vychladnutí můžeme namazat povidly a citronovou polevou.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví