1 vejce a žloutek utřeme s cukrem, přidáme olej a najemno nastrouhanou cuketu i se šťávou. Vmícháme sypké ingredience a nalijeme do hlubokého plechu vyloženého pečicím papírem.
Pečeme na 175 °C cca 20 minut. Zda je perník hotový, zkusíme špejlí. Po vychladnutí můžeme namazat povidly a citronovou polevou.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami