Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou nivu, 2 celá vejce, bazalku, osolíme a přidáme prolisovaný česnek dle chuti. Přidáme strouhanku, až bude mít těsto správnou konzistenci – nesmí téct. Těsto přendáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nebo plechu s vyšším okrajem. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem, případně s vařenými brambory.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky