Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou nivu, 2 celá vejce, bazalku, osolíme a přidáme prolisovaný česnek dle chuti. Přidáme strouhanku, až bude mít těsto správnou konzistenci – nesmí téct. Těsto přendáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nebo plechu s vyšším okrajem. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem, případně s vařenými brambory.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka