Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky ušleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do husté světlé žluté pěny a opatrně do ní vmícháme nejprve prosátou mouku a pak po částech sníh.
Připraveným těstem plníme cukrářské sáčky a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem piškoty dlouhé asi 8 cm. Konec i začátek je vždy tlustší než prostředek.
Domácí cukrářské piškoty pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, až je povrch růžový.
Upečené piškoty sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka