Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky ušleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do husté světlé žluté pěny a opatrně do ní vmícháme nejprve prosátou mouku a pak po částech sníh.
Připraveným těstem plníme cukrářské sáčky a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem piškoty dlouhé asi 8 cm. Konec i začátek je vždy tlustší než prostředek.
Domácí cukrářské piškoty pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, až je povrch růžový.
Upečené piškoty sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky