Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky ušleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do husté světlé žluté pěny a opatrně do ní vmícháme nejprve prosátou mouku a pak po částech sníh.
Připraveným těstem plníme cukrářské sáčky a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem piškoty dlouhé asi 8 cm. Konec i začátek je vždy tlustší než prostředek.
Domácí cukrářské piškoty pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, až je povrch růžový.
Upečené piškoty sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny