Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky ušleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do husté světlé žluté pěny a opatrně do ní vmícháme nejprve prosátou mouku a pak po částech sníh.
Připraveným těstem plníme cukrářské sáčky a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem piškoty dlouhé asi 8 cm. Konec i začátek je vždy tlustší než prostředek.
Domácí cukrářské piškoty pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, až je povrch růžový.
Upečené piškoty sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance