Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky ušleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do husté světlé žluté pěny a opatrně do ní vmícháme nejprve prosátou mouku a pak po částech sníh.
Připraveným těstem plníme cukrářské sáčky a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem piškoty dlouhé asi 8 cm. Konec i začátek je vždy tlustší než prostředek.
Domácí cukrářské piškoty pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, až je povrch růžový.
Upečené piškoty sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík