K mouce a vajíčku utřenému cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáme péct do středně teplé trouby na 10-15 min., pouze zlehka zrůžovět, spíš má zůstat bílé. Můžeme mazat citronovou nebo bílkovou polevou, ale já to dělám bez ní. Každopádně celý mák pěkně křupe.
Tento recept jsem našla tady ve Francii v knize o starých židovských receptech z Polska, pod názvem "Prachnilechs". Možná to někdo znáte?
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou