Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle a důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečicí plech a dáme péct. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme polovinu cukroví do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.
Stoprocentní tuk rozehřejeme v rendlíku, vmícháme cukr, kakao a sušené mléko.
Čokoládu naléváme do vánočních formiček…
více o Výborná čokoláda do formiček
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč