Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2 hodiny. Vyndané těsto ještě jednou prohněteme. Vykrajujeme malé kousky těsta velikosti trochu většího lískového ořechu.
Uválíme kuličky a klademe na plech na pečicí papír kousek od sebe, protože nabydou pečením. Do každé kuličky vtiskneme lehce vidličku a uděláme otisk, ale moc netlačíme, aby se pečením nezploštily. Pečeme na 180 stupňů cca 5–8 minut, musí zůstat světlé. Pudink můžeme použít i čokoládový.
Můžeme slepovat krémem nebo marmeládou, nebo nechat samotné.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči