Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2 hodiny. Vyndané těsto ještě jednou prohněteme. Vykrajujeme malé kousky těsta velikosti trochu většího lískového ořechu.
Uválíme kuličky a klademe na plech na pečicí papír kousek od sebe, protože nabydou pečením. Do každé kuličky vtiskneme lehce vidličku a uděláme otisk, ale moc netlačíme, aby se pečením nezploštily. Pečeme na 180 stupňů cca 5–8 minut, musí zůstat světlé. Pudink můžeme použít i čokoládový.
Můžeme slepovat krémem nebo marmeládou, nebo nechat samotné.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort