Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským kořením, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso, osolíme, opepříme a lehce okořeníme provensálským kořením. Vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem.
Vedle si nakrájíme na kostičky menší rajče a posypeme trochou bazalky. Až bude maso dostatečně hotové, přidáme na chvíli nakrájené rajče a restujeme. K uvařené rýži přidáme směs kuřete s rajčetem a pořádně promícháme. Pak už jen naaranžujeme a posypeme sýrem.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka