Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) a drobně nakrájené feferonky. Přikryjeme, aby neoschlo.
Do druhé misky či talíře nameleme na mlínku na maso (v nejhorším případě musíme velice drobně nakrájet) hovězí maso. Drobné nakrájení všech surovin je kvůli tomu, aby po zakousnutí do toustu či topinky se zbytek směsi nerozkutálel a nespadl na koberec či do klína. Opět přikryjeme, aby neoschlo.
Na talířek či do mističky utřeme či prolisujeme česnek. Nakrájíme cibuli a připravíme veškeré zbývající ingredience. Maso dáme na zpěněnou cibulku, přidáme sladkou papriku, sůl a dusíme (mírný plamen). Nepodléváme, kdyžtak jen max. 1 lžičku (já ještě nikdy nemusel). V polovině (za cca 4 minuty) přidáme 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worcesteru, 1/2 lžičky tabasca (či 1 lžičku pálivé papriky), utřený česnek a pepř. Rychle promícháme a opět rychle zakryjeme poklicí. Když je maso měkké, přidáme obsah mísy se salámem, moravankou a feferony. Promícháme, chvíli necháme přikryté prohřát (cca 4–5 minut) a odstavíme.
Teplé se maže na topinky či opečenou veku, zdobíme nasekanou petrželovou natí. Já osobně upřednostňuji nechat vystydnout a nechat chutě pořádně rozvinout. A až třeba za půl dne trošku opražit na sucho veku (pár minut na 150 °C), namazat směs a posypat petrželovou natí. Pak ale připravte hasicí prostředky: pivo nebo víno!
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná