Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) a drobně nakrájené feferonky. Přikryjeme, aby neoschlo.
Do druhé misky či talíře nameleme na mlínku na maso (v nejhorším případě musíme velice drobně nakrájet) hovězí maso. Drobné nakrájení všech surovin je kvůli tomu, aby po zakousnutí do toustu či topinky se zbytek směsi nerozkutálel a nespadl na koberec či do klína. Opět přikryjeme, aby neoschlo.
Na talířek či do mističky utřeme či prolisujeme česnek. Nakrájíme cibuli a připravíme veškeré zbývající ingredience. Maso dáme na zpěněnou cibulku, přidáme sladkou papriku, sůl a dusíme (mírný plamen). Nepodléváme, kdyžtak jen max. 1 lžičku (já ještě nikdy nemusel). V polovině (za cca 4 minuty) přidáme 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worcesteru, 1/2 lžičky tabasca (či 1 lžičku pálivé papriky), utřený česnek a pepř. Rychle promícháme a opět rychle zakryjeme poklicí. Když je maso měkké, přidáme obsah mísy se salámem, moravankou a feferony. Promícháme, chvíli necháme přikryté prohřát (cca 4–5 minut) a odstavíme.
Teplé se maže na topinky či opečenou veku, zdobíme nasekanou petrželovou natí. Já osobně upřednostňuji nechat vystydnout a nechat chutě pořádně rozvinout. A až třeba za půl dne trošku opražit na sucho veku (pár minut na 150 °C), namazat směs a posypat petrželovou natí. Pak ale připravte hasicí prostředky: pivo nebo víno!
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě