Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek.
Přidat nastrouhané brambory, zbytek vody, ocet, sůl a kmín. Těsto prohníst a nechat hodinu vykynout. Těsto je velmi řídké a pracuje se s ním celkem špatně.
Potom udělat malé bochánky, nechat chviličku kynout a posypat hrubou solí. Péct v troubě na cca 200 přibližně hodinu.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové