Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední – program Kynutí (Těsto).
Poté vytvoříme dalamánky, dáme na plech s pečicím papírem a poté do trouby (50 stupňů) a necháme kynout, dokud těsto nevykyne o přibližně polovinu; sypeme solí a kmínem. Poté zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou