Dalamánky IV.

2.57

hodnoceno: 7
Příprava: 180 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 50
      g sádlo
    • 270
      ml voda
    • 350
      g hladká mouka
    • 21
      g droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 150
      g celozrnná žitná mouka
    • 0,5
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední – program Kynutí (Těsto).
  • Poté vytvoříme dalamánky, dáme na plech s pečicím papírem a poté do trouby (50 stupňů) a necháme kynout, dokud těsto nevykyne o přibližně polovinu; sypeme solí a kmínem. Poté zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: