Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední – program Kynutí (Těsto).
Poté vytvoříme dalamánky, dáme na plech s pečicím papírem a poté do trouby (50 stupňů) a necháme kynout, dokud těsto nevykyne o přibližně polovinu; sypeme solí a kmínem. Poté zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky