Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, sýr a mandle. Zbývající vlahou vodou zaděláme těsto. Necháme cca 3/4 hodiny kynout. Těsto po nakynutí prohněteme, vytvoříme dalamánky, trochu je zploštíme, potřeme vodou, poprášíme moukou a ostrým nožem uprostřed vytvoříme malý řez. Pečeme při 180 °C cca 15–20 minut.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky