Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, sýr a mandle. Zbývající vlahou vodou zaděláme těsto. Necháme cca 3/4 hodiny kynout. Těsto po nakynutí prohněteme, vytvoříme dalamánky, trochu je zploštíme, potřeme vodou, poprášíme moukou a ostrým nožem uprostřed vytvoříme malý řez. Pečeme při 180 °C cca 15–20 minut.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou