Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.
Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme dalamánky. Položíme na pečicí papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou a dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.
Pečeme 10–15 min při 250 °C a pak dopékáme asi 20 minut při 180 °C.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika