Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.
Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme dalamánky. Položíme na pečicí papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou a dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.
Pečeme 10–15 min při 250 °C a pak dopékáme asi 20 minut při 180 °C.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky