Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme oba žloutky. V míse smícháme datle s citronovou kůrou. Do směsi vajec přidáme datle, mouku z vloček a vypracujeme těsto.
Na pečícím papíře uděláme pomocí lžíce asi 10 datlových sušenek a pečeme v elektrické troubě 10 - 15 minut při 150 °C.
Datlové sušenky podáváme jako cukroví ke kávě nebo čaji. Jsou vynikající.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové