Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme oba žloutky. V míse smícháme datle s citronovou kůrou. Do směsi vajec přidáme datle, mouku z vloček a vypracujeme těsto.
Na pečícím papíře uděláme pomocí lžíce asi 10 datlových sušenek a pečeme v elektrické troubě 10 - 15 minut při 150 °C.
Datlové sušenky podáváme jako cukroví ke kávě nebo čaji. Jsou vynikající.
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč