Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 litru vody. Hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.
Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a sladkou paprikou. Za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou. Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce. Dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže.
Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem