Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 litru vody. Hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.
Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a sladkou paprikou. Za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou. Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce. Dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže.
Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany