Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na kostky a feferonku. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístečky libečku a vše zopakujeme, nakonec dáme brambory. Povrch pokapeme olejem a zalijeme pivem rozšlehaným se smetanou.
Pečeme 30 minut při 200 °C. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při snížené teplotě na 150 °C.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák