Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na kostky a feferonku. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístečky libečku a vše zopakujeme, nakonec dáme brambory. Povrch pokapeme olejem a zalijeme pivem rozšlehaným se smetanou.
Pečeme 30 minut při 200 °C. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při snížené teplotě na 150 °C.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina