Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na kostky a feferonku. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístečky libečku a vše zopakujeme, nakonec dáme brambory. Povrch pokapeme olejem a zalijeme pivem rozšlehaným se smetanou.
Pečeme 30 minut při 200 °C. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při snížené teplotě na 150 °C.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena