Nejdříve vyšleháme 4 vejce se 150 g cukru moučka. Potom přidáme 100 ml oleje a 150 ml mléka. Nakonec přidáme 250 g polohrubé mouky a prášek do pečiva.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 20–30 minut na 170 °C. Po upečení uděláme do těsta dírky, nejlépe pomocí konce dřevěné vařečky.
Ihned poté si uvaříme pudink z 500 ml mléka a 3 lžic cukru krystal. Ještě do horkého pudinku vmícháme 70 g másla (musí se rozpustit).
Pudink nalijeme na těsto a rozetřeme tak, aby se dostal do dírek až na dno. Urovnáme povrch a poklademe nakrájenými jahodami. Necháme vychladnout v ledničce.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku