Nejdříve vyšleháme 4 vejce se 150 g cukru moučka. Potom přidáme 100 ml oleje a 150 ml mléka. Nakonec přidáme 250 g polohrubé mouky a prášek do pečiva.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 20–30 minut na 170 °C. Po upečení uděláme do těsta dírky, nejlépe pomocí konce dřevěné vařečky.
Ihned poté si uvaříme pudink z 500 ml mléka a 3 lžic cukru krystal. Ještě do horkého pudinku vmícháme 70 g másla (musí se rozpustit).
Pudink nalijeme na těsto a rozetřeme tak, aby se dostal do dírek až na dno. Urovnáme povrch a poklademe nakrájenými jahodami. Necháme vychladnout v ledničce.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček