Nejdříve vyšleháme 4 vejce se 150 g cukru moučka. Potom přidáme 100 ml oleje a 150 ml mléka. Nakonec přidáme 250 g polohrubé mouky a prášek do pečiva.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 20–30 minut na 170 °C. Po upečení uděláme do těsta dírky, nejlépe pomocí konce dřevěné vařečky.
Ihned poté si uvaříme pudink z 500 ml mléka a 3 lžic cukru krystal. Ještě do horkého pudinku vmícháme 70 g másla (musí se rozpustit).
Pudink nalijeme na těsto a rozetřeme tak, aby se dostal do dírek až na dno. Urovnáme povrch a poklademe nakrájenými jahodami. Necháme vychladnout v ledničce.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem