Oloupaná jablka dusíme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem. Podušené ovoce teplé rozmixujeme. Potom svaříme vodu s vanilkovými pudinky, cukrem a teplé zamícháme do rozmixovaného ovoce.
Plníme do skleniček a 15 minut na 80 °C sterilujeme.
Do jablek můžeme přidat jahodový, broskvový nebo jiný kompot. Můžeme použít i čerstvé nebo mražené ovoce.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku