Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme.
Bílky vyšleháme a opatrně, lehce vmícháme do směsi. Krém necháme vychladnout.
Mezitím si nachystáme kávu. Namáčíme do ní piškoty. Do skleniček dáme krém, který prokládáme namočenými piškoty. Každou vrstvu ještě posypeme kakaem.
Necháme vychladnout.
Nachystáme ozdoby pomocí čokoládové polevy. Připravíme si talíř, nebo plech. Vystřihneme na něj pečicí papír, který jemně potřeme olejem, nebo máslem. Čokoládovou polevu si rozpustíme v horké lázni. Nalijeme do zdobičky na nejmenší otvor. Na pečicí papír čokoládou cákáme spirálky a vlnky. Poté dáme vychladit do lednice. Těsně před podáváním čokoládu sloupneme. Měla by být úplně ztuhlá.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky