Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme.
Bílky vyšleháme a opatrně, lehce vmícháme do směsi. Krém necháme vychladnout.
Mezitím si nachystáme kávu. Namáčíme do ní piškoty. Do skleniček dáme krém, který prokládáme namočenými piškoty. Každou vrstvu ještě posypeme kakaem.
Necháme vychladnout.
Nachystáme ozdoby pomocí čokoládové polevy. Připravíme si talíř, nebo plech. Vystřihneme na něj pečicí papír, který jemně potřeme olejem, nebo máslem. Čokoládovou polevu si rozpustíme v horké lázni. Nalijeme do zdobičky na nejmenší otvor. Na pečicí papír čokoládou cákáme spirálky a vlnky. Poté dáme vychladit do lednice. Těsně před podáváním čokoládu sloupneme. Měla by být úplně ztuhlá.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny