Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme.
Bílky vyšleháme a opatrně, lehce vmícháme do směsi. Krém necháme vychladnout.
Mezitím si nachystáme kávu. Namáčíme do ní piškoty. Do skleniček dáme krém, který prokládáme namočenými piškoty. Každou vrstvu ještě posypeme kakaem.
Necháme vychladnout.
Nachystáme ozdoby pomocí čokoládové polevy. Připravíme si talíř, nebo plech. Vystřihneme na něj pečicí papír, který jemně potřeme olejem, nebo máslem. Čokoládovou polevu si rozpustíme v horké lázni. Nalijeme do zdobičky na nejmenší otvor. Na pečicí papír čokoládou cákáme spirálky a vlnky. Poté dáme vychladit do lednice. Těsně před podáváním čokoládu sloupneme. Měla by být úplně ztuhlá.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka