Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme.
Bílky vyšleháme a opatrně, lehce vmícháme do směsi. Krém necháme vychladnout.
Mezitím si nachystáme kávu. Namáčíme do ní piškoty. Do skleniček dáme krém, který prokládáme namočenými piškoty. Každou vrstvu ještě posypeme kakaem.
Necháme vychladnout.
Nachystáme ozdoby pomocí čokoládové polevy. Připravíme si talíř, nebo plech. Vystřihneme na něj pečicí papír, který jemně potřeme olejem, nebo máslem. Čokoládovou polevu si rozpustíme v horké lázni. Nalijeme do zdobičky na nejmenší otvor. Na pečicí papír čokoládou cákáme spirálky a vlnky. Poté dáme vychladit do lednice. Těsně před podáváním čokoládu sloupneme. Měla by být úplně ztuhlá.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou