Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme.
Bílky vyšleháme a opatrně, lehce vmícháme do směsi. Krém necháme vychladnout.
Mezitím si nachystáme kávu. Namáčíme do ní piškoty. Do skleniček dáme krém, který prokládáme namočenými piškoty. Každou vrstvu ještě posypeme kakaem.
Necháme vychladnout.
Nachystáme ozdoby pomocí čokoládové polevy. Připravíme si talíř, nebo plech. Vystřihneme na něj pečicí papír, který jemně potřeme olejem, nebo máslem. Čokoládovou polevu si rozpustíme v horké lázni. Nalijeme do zdobičky na nejmenší otvor. Na pečicí papír čokoládou cákáme spirálky a vlnky. Poté dáme vychladit do lednice. Těsně před podáváním čokoládu sloupneme. Měla by být úplně ztuhlá.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč