4.4
Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme… více o Jablečný závin
Z listového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty,… více o Jablečný závin z listového těsta
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na drobné kousky… více o Dietní ptáčci
Staročeská kuchyně toho má hodně co nabídnout. Je skromná, ale zároveň vydatná, jednoduchá,… Celý článek
Milujete pizzu, ale zároveň chcete s novým rokem nějaké to kilo shodit nebo jíst prostě jen… Celý článek
Kouřící šálek dobrého čaje nenabízí jen relax a zahřátí. Může podpořit i vaše úsilí zhubnout.… Celý článek
Naši předci jedli maso výjimečně. Zkusme se jimi inspirovat. Ukážeme vám, že chutná jídla se… Celý článek
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky,… více o Tartiflette: Francouzská specialita z Alp
Veku rozpůlíme, vydlabeme střídku a otvor naplníme směsí pomocí vařečky, spojíme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout.… více o Harlekýnský chlebíček
Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat… více o Pomazánka vepřo-zelo
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy … více o Kapsy s poličanem a nivou
Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme1 kávovou lžičku citron.šťávy, trochu rumu a spojíme s vyšlehaným pudinkem,… více o Borůvkový pohár
Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme mletými ořechy. Na dno naskládáme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu.… více o Nepečený moučník
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce… více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opékáme 15 minut. Vždy na plátek masa položíme plátek šunky,… více o Krůtí plátky s nivou
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom… více o Osvěžující ovocný dort
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme… více o Holandská hrachová kaše
Jsem chlap, vařím občas pro mou milou a tohle se mi hodí. Je to recept hlavně pro mě - prostě mi funguje a bábovka mi… více o Jednoduchá bábovka (detailně popsaná)
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a… více o Jablka v županu - bez županu pečená na pánvi