Kančí maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat alespoň 1 den. V hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte marinované maso a ze všech stran opečte. Maso osolte, opepřete, podlijte marinádou a vložte do vyhřáté trouby.
Při 180 °C duste cca 60 minut. Měkké maso přendejte do jiného hrnce. Šťávu dle potřeby rozřeďte a přiveďte k varu. Zahustěte ji nastrouhanými chlebovými kůrkami, provařte a přeceďte na maso. Nakrájenou slaninu rozškvařte na pánvi. Přidejte na malé kousky nakrájené houby. Orestujte je, osolte, trochu podlijte vodou a poduste doměkka. Poté je přidejte k masu. Vše společně prohřejte.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně