Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popřípadě zahustíme jíškou.
Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli, sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vroucí osolené vody a podle velikosti vaříme 15–20 minut.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami